Η Μαρία Μαραγκοπούλου είναι Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Κοινωνική Λειτουργός (Μ.Sc. Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική).

Έχει 7 ετη ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική  - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ) και κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία τα τελευταία 13 χρόνια, σε χώρου θεραπείας, πρόληψης και εκπαίδευσης.

Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας) και του ΣΚΛΕ (Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας).

Είναι συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως πιστοποιημένη ειδικός ψυχικής υγείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο του προγράμματος «Αριάδνη» (από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»).

Υπήρξε Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας.

Είναι πιστοποιημένη εισηγήτρια ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ.

Είναι εκπαιδεύτρια κατάρτισης Αστυνομικών σε θέματα εξαρτήσεων.

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες, εργαστήρια, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων – σεμιναρίων και ημερίδων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 Συνέδρια–Επιστημονικές Ημερίδες και σε περισσότερα από 40 Σεμινάρια- Workshops- Εργαστήρια) και έχει δημοσιεύσει άρθρα – ανακοινώσεις - εργασίες σε σχετικά περιοδικά και Επιστημονικά Συνέδρια, για θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας, πρόληψης και θεραπείας.

Έχει μεγάλη κλινική εμπειρία σε χώρους θεραπείας και δουλεύει με μεμονωμένα άτομα  - ομάδες - ζευγάρια - οικογένειες στον χώρο της ψυχικής υγείας, υλοποιώντας ομάδες θεραπείας, βιωματικά εργαστήρια, ομάδες έκφρασης και δημιουργίας  κ.α. Πραγματοποιεί παρεμβάσεις με στόχο την αυτογνωσία, την ψυχοθεραπεία, την συμβουλευτική και υποστηρικτική σε γονείς, εκπαιδευτικούς, νέους, οικογένειες, ζευγάρια που επιθυμούν να κατανοήσουν και να βιώσουν μια ζωή σε αρμονία με τον εαυτό τους και τους άλλους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει περισσότερα από 50 βιωματικά εργαστήρια και 15 ομιλίες, τα τελευταία χρόνια.

Μετεκπαιδεύεται και καταρτίζεται συνεχώς. Τον Ιούνιο 2016 ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της και πιστοποιείται ως Επόπτρια Θεραπευτών με την μέθοδο της Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, στο  Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΡΜΑ. Επίσης, το ίδιο διάστημα ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ως πιστοποιημένη Κλινική Εκφραστική Θεραπεύτρια (Clinical Expressive Therapist).

Έχει συνεργαστεί επί χρόνια με το «Θέατρο Νέων» του Δ. Σεϊτάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», πραγματοποιώντας σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας και θεραπευτική ομάδα.

Συνεργάζεται ή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, με έγκυρους ιστότοπους στους οποίους αρθρογραφεί και παράλληλα παρέχει δωρεάν Συμβουλευτική σε γονείς, νέους, εφήβους, οικογένειες κ.α. που ζητούν βοήθεια και καθοδήγηση σε θέματα σχέσεων, συμπεριφοράς, προβλήματα συναισθημάτων στις στήλες "ο ειδικός σας απαντά"  (www.in2life.gr, www.mamakid.gr, www.mama365.gr). Έχει δώσει πληθώρα συνεντεύξεων.

Είναι μέλος της ομάδας Θεραπευτικού  Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Playback, στον ΠΑΛΜΟ, Εταιρία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας.

Τέλος πραγματοποιεί on-line συνεδρίες Συμβουλευτικής - Ψυχοθεραπείας μέσω της ιστοσελίδας της

 

 

 

 

 

Newsletter

Your mail*


Σεμινάρια 2013-2014